Sådan passer du på din kloak

Kloaker er et ret nyt fænomen, men alligevel ender vi tit med at tage dem for givet. De har kun eksisteret i omkring 150 år, og de fleste glemmer, at de faktisk kræver vedligeholdelse. Derfor hælder folk det ene og det andet dårlige i deres kloaksystem, hvilket stopper dem og potentielt ødelægger dem. Det er at gøre sig selv en bjørnetjeneste, for hvis du ejer grunden, hvor kloak systemet er, er det dig selv, der er ansvarlig for at vedligeholde kloakken. Derfor skal du nogle gange hyre nogle til at hjælpe med dit kloakarbejde i Skive.

Hvad er en kloak?

Helt kort sagt er en kloak et system af rør og brønde, som enten er under eller omkring din bolig. Deres formål er at lede spildevand fra dit køkken og badeværelse og væk fra din grund og hen til det kommunale kloaknet, så vandet kan blive renset.

Derfor er alle afløb i huset også forbundet til kloaknettet. Det gælder både toilet, vaske, bade, diverse vaskemaskiner osv. Ofte vil regnvand også blive samlet op i tagrender og komme ned i tagbrønde. 

Tagbrønde er kun et eksempel på en brønd. Kloakrørene vil nemlig samle sig i forskellige brønde, som så leder spildevandet videre. Rørene og brøndene kan være lavet af forskelligt materiale. Plastik er det materiale, som holder længst.

Hvordan vedligeholder du?

Når du selv ejer dit hus, er det din pligt at vedligeholde kloakrørene. Rørene kan stoppe af mange årsager. Det kan være fordi, der er begyndt at vokse ting ind i samlingerne af rørene, eller fordi de bliver fyldt med skidt. Nogle gange bliver rørene også bare for gamle, og så skal du have dem udskiftet med nogle nye. 

Det kan også tænkes, at du har en rottespærre. Den kan også være grunden til, at kloakken stopper. Få derfor kontrolleret en eventuel rottespærre årligt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *