Gulvafslibning fra Gulvkanonen – hvis dit trægulv skal skinne som nyt

Når dit trægulv har nået en tilstand, hvor gløden er forsvundet, så er det tid til en gulvafslibning fra Gulvkanonen. Her får du nemlig ikke bare god service og høj kvalitet – du får også et trægulv, der er så godt som nyt.

Så godt som nyt, tænker du måske – det kan vel ikke være sandt? Til det kan man jo svare, at alt er relativt, så “så godt som nyt” afhænger naturligvis af dine forventninger til, hvordan et såkaldt nyt gulv ser ud. Er brædderne i dit trægulv slidte, og har du sømhuller, ja – så er det ikke noget man kan komme til livs med en gulvafslibning. Når vi alligevel siger, “så godt som nyt” skyldes det, at du med en gulvafslibning og efterfølgende behandling af gulvet opnår et flot, ensartet og lækkert trægulv, der dog har patina fra tidens tand.

Er du vild med det skinnende look, har du som udgangspunkt to muligheder; olie eller lak. Vælger du førstnævnte får du et dæmpet skin og en varm glød, fordi olien trænger ned i brædderne og gør dem en tand mørkere og varmere at se på. Vælger du derimod en lakering, kan du skrue helt op for glansen, hvis du ønsker det, og fordi lakken ligger sig ovenpå brædderne, får du et mere rent look.

Drop at gøre det selv

Det er fristende at kaste sig over en gulvafslibning på egen hånd, men medmindre det er noget, du har erfaring med, bør du nok lade være. Du kommer hurtigt til at ødelægge karme og lister, ligesom det er let at lave slibespor i gulvet, hvis man ikke håndterer gulvsliberen korrekt. 

Samtidig er det naturligvis rart at slippe for alt det hårde arbejde, og faktisk er det ikke så dyrt at få professionel assistance – prisen starter omkring 100 kroner per kvadratmeter gulv, der skal slibes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *